Uvjeti poslovanja

Uvjeti kupovine

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama te čine predugovorne obavijesti iz čl. 57 Zakona o zaštiti potrošača. Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je MAT TEXTILE d.o.o., Kutina, Goilska 54, OIB: 05145374626 , IBAN: HR6123400091110197790, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

Sve cijene navedene na stranici su maloprodajne cijene, te su izražene u kunama i uključuju PDV.

Cijene navedene na stranici  odnose se isključivo na kupovinu u  web shopu i mogu se razlikovati od maloprodajnih cijena u našim prodavaonicama.

Načini plaćanja

Plaćanje se može izvršiti na dva načina:

1. bankovnom transakcijom (internet bankarstvo ili uplata općom uplatnicom), nakon dobivanja pisane ponude

2. plaćanje pouzećem (vrijedi samo za Hrvatsku – osim otoka iz Zone 2*).

*Zona 2 – mjesta sa sljedećim poštanskim brojem: 22232, 23285, 20221, 22233, 23286, 20222, 22234, 23287, 20223, 22235, 23291, 20224, 22236, 23292, 20225, 21430, 23293, 20226, 21432, 23294, 51561, 23281, 23295, 51562, 23282, 23296, 51552, 23283, 21225, 23284, 20290

Popusti na količinu

Za narudžbe veće od 1000,00 kn odobravamo popust od 10%, a veće od 4000,00 kn popust od 20%. Popusti se ne zbrajaju. Prilikom završetka kupovine u košarici se obračunava popust na ukupnu vrijednost narudžbe i navodi krajnja cijena kupovine. Popusti se ne obračunavaju na već snižene proizvode.

Potvrda i obrada narudžbe

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-mailom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje. Ukoliko je odabrano plaćanje uplatom na bankovni račun, narudžbu obrađujemo u roku 1-3 radna dana poslije vidljive uplate (NAPOMENA: Molimo da izvršite uplatu u roku 3 radna dana, inače otkazujemo narudžbu). Narudžbe sa plaćanjem pouzećem obrađuju se u roku 1-3 radna dana. Po završetku obrade narudžbe na Vašu e-mail adresu dolazi potvrda o istome.

Promjena/otkazivanje narudžbe

Ukoliko ste slučajno odabrali krivu tkaninu ili iz bilo kojeg drugog razloga želite promjeniti ili otkazati narudžbu, molimo Vas da se prije završetka obrade narudžbe javite na email: prodaja@mattex.hr ili na mobitel: 098 642 823. Registrirani kupci mogu samostalno mijenjati narudžbu prije nego je završena obrada narudžbe i spremna za isporuku. Promjena/otkazivanje narudžbe nije moguće nakon što je narudžba završena i poslana.

Dostava (Hrvatska)

Svi paketi dostavljaju se putem GLS kurirske službe u roku 1-3 radna dana. Cijena dostave za plaćanje uplatom na račun iznosi 28,00 kn + PDV, a za plaćanje pouzećem uvećava se za 5,00 kn + PDV.** Za otoke iz Zone 2* cijena dostave iznosi 95,00 kn + PDV. Za narudžbe veće od 500,00 kn dostava je besplatna osim za otoke iz Zone 2 (*za plaćanje pouzećem ostaje naknada da transfer novca u iznosu od 5 kn + PDV). Prije preuzimanja paketa provjerite je li paket oštećen. Naknadne reklamacije vezane za manjkavosti prilikom dostave ne uvažavamo.

**Sukladno odredbi članka 33. ZHCK, a u svrhu promicanja djelatnosti, HCK organizira humanitarne tjedne: „Tjedan Crvenog križa“ u razdoblju od 8. do 15. svibnja, „Tjedan borbe protiv tuberkuloze“ u razdoblju od 14. do 21. rujna, te „Tjedan solidarnosti“ u razdoblju od 8. do 15. prosinca. U navedenim razdobljima, u unutarnjem poštanskom prometu obvezno se naplaćuje iznos doplatne marke u korist HCK na sve poštanske pošiljke u iznosu od 1,65 kn.

U slučaju da kupac ne preuzme paket, te je paket potrebno ponovno poslati, troškove povrata paketa i ponovnog slanja snosi kupac.

Dostava (inozemstvo)

Zemlja dostaveCijena dostaveVrijeme dostaveNapomena (dostavlja GLS)
Austrija155 kn (+ PDV)3-4 radnih danaMaksimalna težina paketa 30 kg (ukoliko je paket teži računa se nova naknada za dostavu)
Slovenija95 kn (+ PDV)1-2 radnih danaMaksimalna težina paketa 30 kg (ukoliko je paket teži računa se nova naknada za dostavu)
Njemačka155 kn (+ PDV)3-4 radnih danaMaksimalna težina paketa 30 kg (ukoliko je paket teži računa se nova naknada za dostavu)
Italija205 kn (+ PDV)3-5 radnih danaMaksimalna težina paketa 30 kg (ukoliko je paket teži računa se nova naknada za dostavu)

Plaćanje iz inozemstva se vrši u eurima.

NAPOMENA! Poslovnim korisnicima iz inozemstva koji unesu ispravan EU VAT broj automatski se odbija PDV.

U slučaju da kupac ne preuzme paket, te je paket potrebno ponovno poslati, troškove povrata paketa i ponovnog slanja snosi kupac.

Radno vrijeme

U web shopu je moguće izvršiti narudžbu od 0-24 h svakog dana, a iste se obrađuju u što kraćem roku (ovisno o načinu plaćanja).

Osobni podaci

Zaštita privatnosti opisuje kako MAT TEXTILE d.o.o. postupa s vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja internet trgovine. Pod osobnim podacima smatraju se Vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a koje navedete tijekom Vašeg korištenja mattex.hr internet trgovine. MAT TEXTILE d.o.o. se obvezuje da će Vaše osobne podatke koristiti samo u identifikacijske svrhe pri korištenju mattex.hr internet trgovine, kako bi Vam omogućili korištenje svih opcija koje one pružaju. MAT TEXTILE d.o.o. Vaše će osobne podatke čuvati u tajnosti, te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti. Više o privatnosti podataka pročitajte ovdje.

Dostupnost usluge

Usluga isporuke artikala ponuđenih na ovoj web stranici dostupna je za Hrvatsku, Austriju, Sloveniju, Njemačku i Italiju. Prodaja u web shopu i našim prodavaonicama je odvojena, te se ponuda može razlikovati u cijeni i vrsti ponuđenih proizvoda.

Kupnja proizvoda u web shopu odnosi se na maloprodaju. Za veleprodaju obratite se na: veleprodaja@mattex.hr ili mobitel: 091 699 7798

Dostupnost proizvoda

Sve narudžbe proizvoda ovise o njihovoj raspoloživosti. U skladu s tim, ako dođe do poteškoća s obzirom na isporuku proizvoda ili ako se oni rasprodaju, zadržavamo pravo obavijestiti Vas o zamjenskim proizvodima iste ili bolje kvalitete i vrijednosti koje biste možda željeli naručiti. Ako ne želite naručiti zamjenske proizvode, izvršit ćemo povrat novca u iznosu koji ste platiti za neisporučene proizvode.

Kupnja proizvoda bez registracije

Kupnja proizvoda kao gosta također je moguća na webshopu. Kod takve kupnje, od Vas će se zatražiti samo podaci neophodni za obradu narudžbe. Nakon dovršavanja postupka kupnje, ponudit će Vam se mogućnost registriranja kao korisnika ili nastavak kao neregistriranog korisnika.

Ispravnost podataka

MAT TEXTILE d.o.o. koja je dizajnirala i izradila stranicu mattex.hr,  nastoji da informacije o svim proizvodima na internet stranici budu točne i ažurne, ali se ograđuje od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama.

MAT TEXTILE d.o.o. ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na ovoj internet stranici, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovarna za povremeno nefunkcioniranje stranice ili dijelova. Fotografije i prikazi na ovoj stranici ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Zbog različitih grafičkih postavki monitora moguće je odstupanje u bojama. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda.

Reklamacija i zamjena robe

Kupac može reklamirati proizvod pisanim putem na email prodaja@mattex.hr. Ukoliko je razlog zamjene oštećen proizvod ili pogrešno isporučen proizvod zamjena se vrši na trošak Mat Textile d.o.o.

Mat Textile d.o.o. nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati vrhunsku uslugu za svakog kupca. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta, te istu javiti pismenim putem na gore navedenu email adresu.

Jednostrani raskid ugovora i povrat robe

Ugovor možete jednostrano raskinuti putem nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na email adresu: prodaja@mattex.hr.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti Mat textile d.o.o. na  email adresu prodaja@mattex.hr radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Potrošač se ne može koristiti pravom na jednostrani raskid ugovora u slučajevima u kojima je temeljem članka 79. Zakona o zaštiti potrošača to pravo isključeno (čl. 79 st. 3. Zakona o zaštiti potrošača – „ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču“).

Pitanja i sugestije

Imate li kakvih pitanja ili prijedloga, molimo kontaktirajte nas na e-mail: prodaja@mattex.hr

Ažurirano: 10.09.2020

HrvatskiEnglishDeutschItalianoSlovenščina
0