Uvjeti poslovanja

Uvjeti kupovine

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama te čine predugovorne obavijesti iz čl. 57 Zakona o zaštiti potrošača. Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je MAT TEXTILE d.o.o., Kutina, Goilska 54, OIB: 05145374626 , IBAN: HR6123400091110197790, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.
Sve cijene navedene na stranici su maloprodajne cijene, te su izražene u kunama i uključuju PDV.
Cijene navedene na stranici  odnose se isključivo na kupovinu u  web shopu i mogu se razlikovati od maloprodajnih cijena u našim prodavaonicama.

Načini plaćanja

Plaćanje se može izvršiti na dva načina:
1. bankovnom transakcijom (internet bankarstvo ili uplata općom uplatnicom), nakon dobivanja pisane ponude
2. plaćanje pouzećem.

Popusti na količinu

Za narudžbe veće od 1000,00 kn odobravamo popust od 10%, a veće od 4000,00 kn popust od 20%. Popusti se ne zbrajaju. Prilikom završetka kupovine u košarici se obračunava popust na ukupnu vrijednost narudžbe i navodi krajnja cijena kupovine. Popusti se ne obračunavaju na već snižene proizvode.

Potvrda i obrada narudžbe

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-mailom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje. Ukoliko je odabrano plaćanje uplatom na bankovni račun, narudžbu obrađujemo u roku 1-3 radna dana poslije vidljive uplate (NAPOMENA: Molimo da izvršite uplatu u roku 7 dana, inače otkazujemo narudžbu). Narudžbe sa plaćanjem pouzećem obrađuju se u roku 1-3 radna dana. Po završetku obrade narudžbe na Vašu e-mail adresu dolazi potvrda o istome.

Promjena/otkazivanje narudžbe

Ukoliko ste slučajno odabrali krivu tkaninu ili iz bilo kojeg drugog razloga želite promjeniti ili otkazati narudžbu, molimo Vas da se prije završetka obrade narudžbe javite na email: prodaja@mattex.hr ili na mobitel: 098 642 823. Registrirani kupci mogu samostalno mijenjati narudžbu prije nego je završena obrada narudžbe i spremna za isporuku. Promjena/otkazivanje narudžbe nije moguće nakon što je narudžba završena i poslana.

Dostava

Svi paketi dostavljaju se putem GLS kurirske službe u roku 1-3 radna dana. Cijena dostave za plaćanje uplatom na račun iznosi 28,00 kn + PDV, a za plaćanje pouzećem uvećava se za 5,00 kn + PDV. Za narudžbe veće od 500,00 kn cijena dostave je besplatna (*za plaćanje pouzećem ostaje naknada da transfer novca u iznosu od 5 kn + PDV). Prije preuzimanja paketa provjerite je li paket oštećen. Naknadne reklamacije vezane za manjkavosti prilikom dostave ne uvažavamo.
U slučaju da kupac ne preuzme paket, te je paket potrebno ponovno poslati, troškove povrata paketa i ponovnog slanja snosi kupac.

Radno vrijeme

U web shopu je moguće izvršiti narudžbu od 0-24 h svakog dana, no narudžbe se obrađuju od ponedjeljka do petka u vremenu od 08.00 do 16.00 sati.

Osobni podaci

Zaštita privatnosti opisuje kako MAT TEXTILE d.o.o. postupa s vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja internet trgovine. Pod osobnim podacima smatraju se Vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a koje navedete tijekom Vašeg korištenja mattex.hr internet trgovine. MAT TEXTILE d.o.o. se obvezuje da će Vaše osobne podatke koristiti samo u identifikacijske svrhe pri korištenju mattex.hr internet trgovine, kako bi Vam omogućili korištenje svih opcija koje one pružaju. MAT TEXTILE d.o.o. Vaše će osobne podatke čuvati u tajnosti, te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti. Više o privatnosti podataka pročitajte ovdje.

Dostupnost usluge

Usluga isporuke artikala ponuđenih na ovoj web stranici dostupna je samo za Hrvatsku. Prodaja u web shopu i našim prodavaonicama je odvojena, te se ponuda može razlikovati u cijeni i vrsti ponuđenih proizvoda.
Kupnja proizvoda u web shopu odnosi se na maloprodaju. Za veleprodaju obratite se na: veleprodaja@mattex.hr ili mobitel: 091 699 7798

Dostupnost proizvoda

Sve narudžbe proizvoda ovise o njihovoj raspoloživosti. U skladu s tim, ako dođe do poteškoća s obzirom na isporuku proizvoda ili ako se oni rasprodaju, zadržavamo pravo obavijestiti Vas o zamjenskim proizvodima iste ili bolje kvalitete i vrijednosti koje biste možda željeli naručiti. Ako ne želite naručiti zamjenske proizvode, izvršit ćemo povrat novca u iznosu koji ste platiti za neisporučene proizvode.

Kupnja proizvoda bez registracije

Kupnja proizvoda kao gosta također je moguća na webshopu. Kod takve kupnje, od Vas će se zatražiti samo podaci neophodni za obradu narudžbe. Nakon dovršavanja postupka kupnje, ponudit će Vam se mogućnost registriranja kao korisnika ili nastavak kao neregistriranog korisnika.

Ispravnost podataka

MAT TEXTILE d.o.o. koja je dizajnirala i izradila stranicu mattex.hr,  nastoji da informacije o svim proizvodima na internet stranici b budu točne i ažurne, ali se ograđuje od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama.
MAT TEXTILE d.o.o. ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na ovoj internet stranici, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovarna za povremeno nefunkcioniranje stranice ili dijelova. Fotografije i prikazi na ovoj stranici ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Zbog različitih grafičkih postavki monitora moguće je odstupanje u bojama. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda.

Povrat i zamjena robe

Povrat ili zamjena naručenih artikala je moguć, no kupac mora vratiti artikle netaknute i u jednakoj količini, osim ako je materijal uništen, neispravan, izgubljen ili se njegova količina smanjila bez da bi za to bio kriv kupac. Kupac artikle ne smije koristiti do odstupanja od ugovora (oprani artikli smatraju se korištenjem).
Zbog različitih grafičkih postavki monitora moguće je odstupanje u nijansi materijala, te to nije valjani razlog za povrat robe.
Naručene artikle je moguće vratiti u roku 14 dana od zaprimanja paketa. Kupac smije pogledati i ispitati robu koliko je potrebno da bi se utvrdilo realno stanje. Ispitivanje robe koje odstupa od navedenog (npr. krojenje, pranje, šivanje i sl.) svrstava se pod korištenje robe što znači da potrošač time gubi pravo na odstupanje od ugovora.
Prije svakog povrata ili zamjene artikala, molimo Vas da nas kontaktirate.
Trošak dostave prilikom povrata/zamjene artikla snosi kupac, dok trošak slanja zamjenskog artikla, samo u slučaju kada je za to kriv prodavatelj, snosi MAT TEXTILE d.o.o.
Nakon uspješnog povrata artikala vraćamo Vam plaćena sredstva na Vaš tekući račun (samo vrijednost naručenih artikala). Pakete vraćene pouzećem ne prihvaćamo.

Pitanja i sugestije

Imate li kakvih pitanja ili prijedloga, molimo kontaktirajte nas na:
e-mail: prodaja@mattex.hr
HrvatskiEnglishDeutschFrançaisEspañolItalianoРусскийSlovenščinaMagyarČeština‎SlovenčinaPolskiRomânăPortuguês
X